Zdravé lievance

Zdravé pohánkové lievance

½ l plnotučné mlieko

250 g pohánkovej múky (je možné použiť aj inú múku)

1 ČL bio kypriaci prášok

1 PL agávového sirupu

1 ks vajce

štipka soli

Postup:

Pripravené ingrediencie spolu dôkladne premiešame a hotové cesto necháme približne 60 minút odstáť. Lievance malou naberačkou podávame na panvicu(cca 10 cm priemer)bez pridaného oleja a opečieme z oboch strán. Hotové prelejeme bielym jogurtom dochuteným bielkovinovým izolátom ľubovoľnej chuti.

Popis:

Lievance sú vhodné hlavne na raňajky pre ľudí, ktorí majú problém s „vyjedaním“ sladkého počas dňa. Pohánka neobsahuje lepok, teda je vhodná pre celiatikov. Vďaka obsahu kyseliny linolenovej a linolovej (nenasýtené vyššia mastné kyseliny) pomáha znižovať LDL cholesterol. Obsahuje veľa vitamínov, minerálov (najmä vitamín C, E, B1, B2, niacín, B6) a vlákniny.